neděle 24. května 2015

Tři muži v hlavě a rýč

Jestli mi ten čúrek potu přistane ve voku, ne, určitě nepřistane. Čum do toho počítače. Musíš to dopsat, zas na tom něco visí, někdo na to čeká, je to potřeba. Potí se mi ruce. Obrazovka se komíhá. Líně líže muj pot z tváře.
Já vim, že jo, no. Přišla jsem ve čtyři. No mohla jsem přijít ve tři. Ale mně se vlastně nechtělo domu. Chtěla jsem kouřit. Moc kouřim, a když moc kouřim, piju. Nějak mi to poslední dobou štymuje k sobě.
Nevezmu si lentilku, nevezmu a nevezmu. Jsem velká holka. Když děláš takový hlouposti, trp!
Pot stekl do ucha. Fuj. Mam pocit, že bliju na vytahaný tílko. Možná zatim je to jen zdání. Zato se mi po tom chlastu zdál docela pěknej erotickej sen. To zas jo. Má to něco do sebe. Za chvíli se fixuju na ideu, že jsem lehkonohá blondýna s mrkačkama.
Proboha, proč píšu ve slově příčina tvrdý y po ř? Já nevim, mně už se komíhá celej svět.
Že bych si vzala lentilku? Přece jen, musim fungovat až do večera.
Voni vylezli. První má snad vidle. Druhej motyku. Ale ten třetí je nejhorší. Má rejč. A dloube mě někde dole v podtemení. Přísaham, že bych je nejradši poslala spát. Ale jsou úporní. Nechtěj.
Cože, vony došly všechny růžový lentilky?
Zhluboka dejchat. To prej pomáhá. Začnu kašlat.
Ten s rejčem asi začal tancovat. To mi eště chybělo. Druhý dva mu sekundujou. Tři mušketýři, co se vydali dobýt moji palici. Ať je někdo pošle pryč, slibuju jim, že pudu spát, že si dam kafe, že se napiju vokurkovýho láku, že fakt snim ten vývar, jen ať zmizí. Asi hopkaj. Jejich nadšení se zvyšuje.
Je mi zima. Klepe se mi ruka. Na klávesnici už nevidim. Mžitky. Temno. Teskno.
Fakt mam chuť na cigáro. Třeba pak vodejdou.
Nemoh by někdo přijet a přivezt mi ty lentilky? Šmatram ve stole, trochu se motam. Ani jedna malinká růžová kamarádka. Jazyk přilepenej na patro. Proboha, jestli budu někomu volat, neřeknu zhola nic. Mam chuť se zbičovat, proč to proboha dělam. Jsem jak nějakej feťák, když neni lentilka, klepu se ještě víc. Potřebuju fungovat. A potřebuju to vopravdu?
Jdu spát. Třeba usnou taky. Ten s rejčem protestuje. Hlasitě si zpívá lidovky a dupe u toho. Když je u „Proč ta sova tolik houkala“, mam chuť bejt malym myslivečkem a střelit ho do hlavy. Aspoň by viděl, jaký to je.
Zavřu oči: růžová lentilka poletuje kolem mý hlavy. Směje se na mě.
Čúrek potu ve tváři se spojuje s druhym. Ten s rýčem se raduje, že se pude koupat. Jen to bude slizký a slaný. To mu asi neva. Myslí si, že je to moře. Nadšeně skáče. Kamarádi se přidávaj. Příliv a odliv.
Už nevim. Nechci vědět. Spim.
Vzbudim se a oni tam sou dál. Líně zívaj a povídaj si o tom, jak se pěkně nakrmili mozkovejma buňkama. Prej luxusní potrava. To určitě sežrali rozbor Zeyerových dramat. Jojo, právě kousaj Radúze a Mahulenu. Ten s vidlema mlaská. To bude zřejmě tlusťoch. Ten s motykou si libuje jen v lahůdkách, právě okusuje prolog k Radúzovi. Nevim, jestli je pohádka. Ten s rejčem propadá ďábelskýmu smíchu. Asi vyhrabal Jméno růže.
Šátram ve svejch drogařskejch výdobytcích. Prst se zabod do krému. Obvaz. Náplast. Nůžky.
Oranžová lentilka!
Néééé, to jsem zas měla jednou štěstí.

A teď padejte kopat vo dům dál.


P. S.: Text vznikl pro nesoutěžní blok Kocoviny festivalu MELA. Možná to neni popis kocoviny, ale oblíbenýho stavu mý hlavy. Někdy mi tam chlapci vylezou, aniž bych cokoli pila...

Žádné komentáře:

Okomentovat