neděle 2. října 2016

Klasifikace mužů

Bylo toho mnoho řečeno o ženách, protože Superčíča má určitá kritéria, přes která nejede vlak. A mnoho žen bohužel sítem neprojde - buď rovnou, nebo za čas propadnou, hlavně z důvodu své hašteřivosti, snahy se srovnávat, agrese, touhy po luxusu anebo plačkovství. To muži, to jest jinačí kalibr - nebo kalibřík? Tam tyhle vlastnosti obvykle zapadají, pokud nejsou podněcovány nějakou žínkou. Přesto však Superčíča má ráda muže, ba by řekla, že radši než ženy. I zde lze však vysledovat několik podivných podtypů, které ani Superčíču netankujou.
Jednička je macho (nebo masochista), drsoň v kanadách, kterej by postavil ženskou k plotně, a válel se v kanadách s pivem na gauči. A ty seď, panenko, v koutě a nevopovažuj se vodporovat, jinak pudu do hospody s Pepou a vrátim se ráno vožralej jak váza. IQ tohoto muže bejvá různý a je to vlastně jedno. 
Dvojka, a to je jasná věc, je ňouma, alias leklá ryba. Ten stojí a kouká. Postavíte ho do kouta - tam stojí. Položíte otázku a hup - kouká a mlčí. Pozná se už při seznamování vlažným stiskem ruky - poválí vám ji v dlani, ale nestiskne - jasná leklá ryba. V osobních vztazích bývá odtažitý, doma obvykle pod pantoflem. Takový milák k pohledání. A hlavně nemůže nic říct, jinak mu to jeho drahá vysvětlí. Takoví muži se na mě obvykle lepí, ale vážně - co s nima?
Trojka je kutil. Umí přivrtat i hlavičku vod sirky k voknu. Neshoří. Kutilství se projevuje v různejch formách, zahrádkář, sběratel historickejch vozů, kuchař, stavitel a budovatel, chovatel a kutil nešika. Zvlášť poslední kategorie je občas zajímavá pozorovat. S pěti šroubovákama nakonec přivrtá svou nohu k podlaze. Nutno říct, že bych se tak rozhodně označila jako muž vzhledem ke své nešikovnosti, ale znam svý možnosti a k ručním pracem a kutilství se radši neuchyluju.
Čtyřka je chaot. Při výstupu z auta stačí ztratit mobil, peněženku i parkovací kartu. V trávě posléze najde mobil a diví se, kde se tam vzal. Nikdy nechodí včas. Zapomene, jak se jmenujete, i když vaše jméno neni uplně typický a vobvykle se tak jmenujou psi.
Poslední typ se může směle stát ze všech čtyř kategorií - jest to čumil ňadrový (jak ho označil můj dobrý řídící). Zažila jsem jednoho, kterýho jsme přezdili pan Sken. Když do sebe vlil pár piv, stával se panem Touchem. Jak říká drahý řídící, břečťanem popínavým. Kamarádka V. ho nazývá chobotnicí - ruce takového muže jsou všude. Chapadla napínavá.
Pak ještě existuje luxusand, muž, co má drahej bourák, nosí supr hadry, loví kočičky a pije drahej chlast. Takový muže však neznam, neb mý prostředí nevobejvaj. Co s nima taky. Však taky nejsem kočička, nýbrž Superčíča.
A uplně poslední kategorie je lingvista. A to je jasnej originál, nelze onálepkovat ani zaškatulkovat. Proto s nim žiju.

Žádné komentáře:

Okomentovat