neděle 25. září 2016

Za mlhou hustou tak

... že by se dala krájet, je neděle a podzimní hacienda, která se už zas připravuje na zimní čas. Poslední sekání a vypouštění bazénků a taky poslední čapání sluníčka. Přece jen slunce dává vitamín D a ten je tuze přírodní, jak by všem vysvětlily lesany. Co předepíše doktor, je zlo plný chemie a neštěstí. A tak dovlečou dítě s neštovicema někam, kde je dalších padesát lidí, to je taky tuze přírodní. Možná že nakladou mlhu do hrnce a budou si ji vařit spolu s borovejma šiškama jako jasnej lék na cokoli. 
Vono je jasný, že se člověk s malou nadějí upne k čemukoli, ale lesanstva jsou často znuděné žínky, co nemají nic jinýho na práci než si vymejšlet nový a nový biotrendy a rvát to ostatním lidem. Vobčas pak udělaji lesanmana i ze svýho borce, toho je mi někdy i upřímně líto, když místo stejku musí žvejkat vobalený bezinky. Zas agresivní lesanman je snad ještě vyšší level, protože ten pak takovej projekt prosazuje všude.
Když ale strávíte hodinu v přítomnosti lesany, a to se s ní ani nebavíte, protože z toho jde strach, máte pocit, že jí někdo tajně vysál mozek a naházel ho do hrnce s mlhou, kde ho rozvařil a vylil někam do tůně, aby se tento odvar proměnil v žábu. Jistě v požadované bio kvalitě. Ostatně žabí stehýnka jsou docela dobrý, akorát je na nich strašně málo masa.
A taková voda z rybníčku Brčálníčku jistě osvěží unavenou pleť, to i podomní prodejkyně kosmetiky by žasly, co udělá trocha žabince. Možná časem přeskočej lesanstva z módu les na mód voda a stanou se z nich vodnice. Budou lapat dušičky a nosit je v hrníčkách (jistě ručně malovanejch na kroužku Ženy šikulky). To zaručí jasný štěstí závodnicím i podvodnicím, které potřebujou vodlifrovat svý mozky do tůňky. Žab kuňkalek, co sedí v kaluži, je přece pořád málo ve světě.
A stejně tu mlhu vaří vodník Kebule, to je jasná věc. Kdyby chtěl někdo Superčíče zas vysvětlovat, jak je plná zloby, tak je to tim, že za ní Kebule chodí na táčky a tajně po večerech skrkaj speciálně upravenou mlhovinu z mléčný dráhy. 
Prej posiluje ironii.

P.S. Ale pěstovat se má vše. Lingvista L. je pragmatik. Proto vobjednal celou sérii knih Kamarádi z lesa...

Žádné komentáře:

Okomentovat