pondělí 31. října 2016

Marná snaha

Nerozumim autum. Řízení z bodu A do bodu B považuju za úplně stejnou hrůzu, jako je třeba háčkování. S obojím mám neblahé zkušenosti. Všechny pokusy řídit auto byly zatím marné a teď se k tomu dlouhodobě snažim odhodlat asi poosmé. S tím háčkováním to dopadne stejně, to si člověk říká, že bude-li pilný jako včelka, dostane se brzy ke kýženému výsledku v podobě čepice, rukavic, šál, nákrčníků, voteplouchů, a dokonce svetrů pro hady. 
Ale opět - i po trpělivém mučení vlastní osoby tím hákem byla chvíle, kdy byl zahozen, osvobozující. Určitě ještě bude vytažen při dalším pokusu, ale myslím si, že koupit čepici někde v bazaru nebo poprosit nějakou šikovnou osobu, aby mi to uháčkovala, zatímco já budu hákovat za počítačem, bude asi jednodušší.
Člověk se prej nemá vzdávat a má se kousnout a jít zas hlavou proti zdi a tak pořád a pořád. 
A trpělivost prej přináší růže. 
Ano, ano, je to tak, Superčíča by netrpělivost mohla prodávat na kila. Jak něco není hned, usoudí, že jí to nejde a že to dělat nebude. 
Zároveň už ve svém osvícení došla tak daleko, že ví, že je to její problém a že to musí porazit. 
A protože nikdo neprohrává rád, vede marný boj s větrnými mlýny - ať už si pod nimi lze představit periferní vidění nebo šikovné ruce - je to stejný.
Kdyby totiž všichni lidi na světě řekli, že to nejde a že to dělat nebudou, vypukla by celosvětová anarchie, v níž by nakonec vyhráli ti, kdo by něco dělali. Třeba dali pravý hák sousedovi, aby mu snědli špagety. Prostě bez boje se žít nedá. Ale taky je občas boj nesmyslnej.
No super - a pak je tu ještě pokus zhubnout. To je snad ještě větší hrůza než řidičák a háčkování.
Kdybych to měla seřadit, bude to na prvním místě toho, co nejde. To možná i ty šmodrchanice nakonec ušmodrcham, auto po silnici, kde neni provoz, asi taky dovezu, ale ty špeky by šly snad jedině uřezat a vyškvařit.
Na druhou stranu - jsem dobrej navigátor a málokdy se pod mym vedením náš vůz ztratí. Zmatou mě pouze výluky a objížďky. A přítel Google dokonce dokáže ukázat, jak je ucpaná dálnice. Mam spoustu možností, kde koupit ty háčkovaný křápy. A taky mam spoustu hubenejch přátel. 
Jeden nemůže mít všechno, i když by rád vyhrál.
Takže háku, dneska si zas dáme dostaveníčko!

Žádné komentáře:

Okomentovat