neděle 31. července 2016

Ve vodě

Muj vztah k vodě je tuze kladný, všechna koupaliska, nádrže, řeky, moře i bazénky mam tuze ráda. Pokud je teplo a sluníčko. Letní parno, kdy jde člověk na plovárnu. Kupodivu mi nevadí (asi proto, že mam vyspělé sebevědomí) vystavovat svý tělo v plavkách, protože i ty kejty si svý fajnšmekry najdou. Zato na nuda pláž bych nemusela, asi by to mezi těma nahatcema byla i docela nuda, i když každej je originál, nevim, proč bych měla čumět po cizích chloubách. V tomhle mi stačil život na koleji, kde na osmdesát pokojů byla jedna koupelna - v ní čtyři sprchy ze stropu a ani se tam nedalo zamknout. S oblibou tak vstupoval vousatej Ind s tim, že se splet. Taky jsem byla kdysi na setkání naháčů kdesi ve francouzskejch horách. To bylo hrozný. Vůbec sem nechápala, jak se někdo může celej den nahej válet a hulit trávu. Ostentativně jsem nehulila nic a nosila tričko. Dívali se na mě divně, mnohem hůř než když vystavim svý špeky na plovárně.
Ve veřejnejch bazénech je vobvykle otevřená jedna nebo dvě dráhy, neb ostatní jsou pro nějaký skvělý plavce. Ovšem člověk si nezaplave, neb tam obvykle plujou dvě ženský vedle sebe a krafaj a nedá se jim jak vyhnout. Lingvista L., se kterym žiju, mi jednou na Valentýna zařídil svýho studenta, se kterym jsme nakráčeli do akvaparku. Ty atrakce, kde člověk sviští hlavou dolu temnou rourou, se mi vůbec nelíbily. Je to asi, jako kdybych měla skočit ze skokanskýho můstku po hlavě do vody. To by mě musel nejdřív někdo praštit palicí. Do vody lezu zásadně pomalu, osměluju se velmi postupně, pokud se kolem neprožene nevychovaný torpédo, který kope metr nohama do vejšky, a následně já jsem už tak mokrá, že je uplně jedno, kdy do vody vlezu, a jestli vůbec. Nejlepší je samozřejmě lezt do moře (a to i do Baltu, kterej mam osobně ráda, ač je studenej) a nechat se houpat na vlnách. Válet se na pláži je ale pak už docela nezáživný a vejlety v těch vedrech bejvaj za trest. V tom je kouzlo Baltu, že tam vedro neni.
Musim říct, že loni jsem objevila kouzlo nafukovacích bazénků větších rozměrů, který se daj nastražit na zahradu, a člověk se vlastně nemusí nikam potácet. Jen na to musí bejt to letní parno. Letní deštíky sice vyženou houby - to je tuze prima, ale s cachtánim se v těch plastovejch obludách je to horší. Loni jsme si koupili bazének při  srpnové vlně veder, a dokonce objevili, že nám ho švarnej požárník napustí vodou z cisterny. Voda je zprvu vskutku ledová, víc než ten Balt, ale časem se to dá překonat. Bylo to super, než v konstrukci bazénu přistál klacek. 
Letos máme takovej menší cachtálek a hrozně dlouho nám trvalo, než jsme hasiče uhnali, neb kromě vody (kterou letos nikdo nechce) jezdí ještě s bagříkem. Měli jsme zatím bazének dětský, který koupil lingvista v ňákym výprodeji s tím, že to bude malej bazének. Musela jsem si na jeho nafouknutí pujčit kompresor. Plovák, co k němu byl, po dvou dnech rozkousal boxerek. Po tejdenním pobytu na Šumavě jsme po návratu najednou v bazénku objevili několik děr vod drápů divejch šelem, co k nám choděj na návštěvy a pořádaj tam vodní seance. Zřejmě gladiátorský zápasy. Výsledkem toho je domácnost bez bazénku. A lingvista hledající díry a šermující s lepidlem. No to je taky takovej zápas o síle. 
Duše vodní vodu chce, a tak koupí další dětskej bazének, co je uplně malej (nemam narozdíl od lingvisty megalomanský vize, my Jihočeši se držíme při zemi a jen tam, kde stačíme), ale zato vypadá jako houba a ještě má malou houbu, co do něj jde zasadit. Boxerek ji zatim respektuje. Leč všeho do času. Všechny bazénky mu totiž sloužej jako nádrže na vodu, kterou může chlemtat. A dělá to stejně rychle, jako když si básník J. P. nakoupí pivo. A protože je Superčíča duše praktická, pořídí si i elektrickou nafukovací pumpu, neb nafukovacích křápů přibývá. "Jej, kdybyste měli takovéty míčky do vody..." To máme. Už jsou taky v tom největšim bazénu, kam za mlhy, co by se dala krájet, konečně hasičský hadice dopravily vodu. Se divim, že boxerek nezačal ty míče lovit a nějakej nesežral.
K dokonalosti už chybí jen ten bar a popelníček a bude vymalováno. Kotě má svuj supertrainer kruh, ve kterym se udrží na hladině, pokud teda lingvista dává pozor. Boxerek zatim kruh nemá. Je to fatální neplavec. Do vody leze zásadně jen po kolínka a dál ani heverem. 
Na příští tejden hlásí hezky a my máme jiný aktivity. Jestli zas přijdou šelmy, zbudou mi oči pro pláč. Protože léto bez vody je parné. A Superčíča je Vodnář.

Žádné komentáře:

Okomentovat