neděle 6. března 2016

Pózujeme? Na značky!

Pokud Superčíču vyzvou, aby někde pózovala nebo předvedla svůj smyslnej výraz na módním mole, je klidně pro. Má to totiž v malíku, již v dětství se účastnila módní přehlídky u příležitosti MDŽ. Pózovat před fotoaparátem, to je umění. Nesměj vám vyfotit to, co nechcete. Moc dobře si pamatuju svá školní fota. Dala by se nazvat: Vyvalenej soudek na růžku, Rošťanda pod větrákem, Spící kráska, či dokonce Ponožky v sandálách v první řadě. Až pozdě jsem pochopila, jak svá fota korigovat. A uznávám, s nástupem digitálu to je mnohem snazší. A to některé dámy, aby vypadaly líp, umazávaj svá kila a dělaj si kybernetickej make-up. Vono se pak ty fotky z dovolený líp ukazujou. Ale ve skutečnosti stačí se dobře postavit. Je to vlastně taková hra o pozice. Královna táhne na D1. Pozice Střelce je ohrožena. Ale vzadu číhá Kůň!
Partie začíná. Vítěz je samozřejmě ten, kdo ukáže víc fotek a kdo v těch plavkách líp vypadá. Uznávam, že na mejch fotkách vypadá nejlíp boxerek, i když nemá plavky.
Obdobná hra pozic nastává na každym pracovišti. Aktivní sekretářka jde po Králi. Střelkyně ohrožuje pěšáky. Ale pozor, intrikující Dáma může všechno. Kůň se řehtá, ale když jde do tuhýho, uskočí. A tak všechno zachraňuje Věž. Je jako skála. Nevadí, že je taková hranatá, ale oddře to za ostatní. 
Práce z domova má něco do sebe. Šachy hraju leda s počítačem. 
Ale pozor: Superčíča ohrožuje neotřesitelnou pozici lingvisty L., se kterym žiju, v kuchyni.
Asi by to chtělo nějaké pozice pro život v klidu. Jóga. Ommmm. Hlavu k zemi. MMMMMM. Meditace. Pozice tygra. To neni uplně klidový, kdepak. Pozice kobry. To je snad ještě vyšší level. Možná snad pozice velblouda, ta by mohla přinést kýžený efekt - schopnost přežít. I když velbloud je bloud... A co pozice most? To snad spojuje lidi. Anebo kdybych nebyla líná kočka a cvičila to každej den, bude mý tělo schopno všelijakejch pozic ještě v 69.
Z těch póz a pozic vyrůstá pozér. Asi hodně trénoval pozici onanujícího hada, neboť se zahleděl do své důležitosti. Je lepší než všichni. Nejlepší kuchař. Nejdokonalejší lékař. Nejskvělejší básnířka. A ještě stihne udělat malé tfuj, na ty, co jsou podle něj hlupáci a neschopové. Ostentativně, v pozici výkladní skříně. A že dělá něco, proti čemu ještě včera troubil na pozoun? Vždyť ratata bum, všichni hrajeme o pozice.
Nádech. Výdech. Ommmmmm.
Pozice Superčíči je príma.

1 komentář:

  1. Pro doplnění: na obrázku je vrksasana (pozice stromu), kterou text nezmiňuje. Nejvíc "v klidu" je samozřejmě pozice mrtvoly, tam uvolníte úplně vše ;-)

    OdpovědětVymazat