neděle 19. července 2015

Chlapi sobě!

Před chvílí jsme viděla reklamu na fernet. Teda aktuální, na rok 2015. Čeští muži zjevně udělali pokrok, přestali sladit, papkaj zdravě a honí svý tělo v legínách po silnicích.  
Ale přesto přijde vůdce, kterej je zas zmámí k tomu, že jsou parta. Nevyměknou. Myslela jsem si, že tahle podivná nálada ve stylu staroprameňáckýho Chlapi sobě existuje jen jako stereotyp v reklamě na pivo a tvrdej chlast. Ale stala se mi teď taková příhodice.
V sobotu bylo děsný vedro, a protože boxerek by se roztek a vyměknul, šli jsme s lingvistou L., to je ten, co dostává  v práci poukázky na pobyt v hotelu jako dárek, do bazénu, kterej byl přímo v areálu naší ubikace. Myslim, že dál by už Superčíča nedohopkala ani na chůdách. Pravda, do hotelu jsme přijeli zákazem vjezdu, kterym nás poslali místní domorodci. My nic zlého netušíce jsme si to šinuli touto necestou asi tři km... Ona ta R. je strašně dlouhá nudle.
Bazén byl studenej a pohled na Superčíču jistě krásnej, když tu se přihnala skupina mladíků, asi tak pět hochů, slušně oháknutejch.  Co čert nechtěl, v hotelu byla to odpoledne svatba. A s pravym DJem k tomu! 
První povídá: „Ještěže jsme jim utekli. Já už tu svou fúrii nemůžu ani vidět.“
Druhý: „A kde vlastně jsou?“
První: „Kde by, žerou dort a vzdychaj nad šatama. Konečně si tu můžeme trochu poklábosit jak za starejch časů.“
Třetí: „No aby se zas nepřihnaly. Už jen že jsem si musel vzít ten voblek a chodit po krámech. A vona, vona si koupila dvoje šaty, poněvadž nevěděla který...
Přišlo nějaký dítě, zjevně synek některého z nich. Zeptali se ho, zda se bude koupat, nechtěl. Tak ho poslali pro pivo a vysvětlili mu, že to má udělat pomalu, aby si toho nikdo nevšim.  Chlapec jim pár kousků nanosil. Pak už se přihnaly dámy. Udělaly pár ksichtů, vyhlásily, že je tanec s nevěstou a že tam musej odejít. Jedna měla fakt o tři čísla menší obtažený rudý šaty a nemohla si v nich ani sednout. No to by se mi tak chtělo... A ještě měla velkej nos. Další zas měla účes podle hrnce, ale zřejmě si připadala v těch flitrovanejch šatech  dobře. Luxuska zas. Chlapi sklapli podpatky a šli. Nevim. Vyměkli.
Myslela jsem si, že je to konec. Ale přišla druhá parta. Ta byla vostřejší.  Hup do trenek. Radši jsem vylezla z vody. Začali totiž do metr hlubokýho bazénu skákat po hlavě. Kupodivu se nezabili. Aspoň ty skoky, co jsem viděla, přežili. Vévodil jim blondýn, nikoliv s velkou botou, ale s nagelovanou hlavou. Už po prvnim placáku jsme se všichni dozvěděli, že si ten účes štěloval čtyři hodiny. Po druhym se šel vychcat. Zpoza budky vykřikoval, jak má pěknýho macíčka. Možná měl doma nějakýho kocourka, ale bohužel jsme viděli i jeho ženu, která pak přišla v doprovodu s nějakou těhotnou kamarádkou.
Sledovaly spolu skoky do vody. Pak blondýn postříkal pani, co seděla vedle na lavičce, vodou. Další skupina radši odešla.  Ale blondýn hecoval své kumpaněros k novým skokům. K tomu se notně chodil posilovat panákama a hlásal, jak je to cool a skvělý a hlavně, že na svatbě hraje DJ. No škoda, že tam neměli dechovku. Na parketu se přitom vlnili asi dva lidi. Ženy honily muže a zbytek mužů předváděl, jak nevyměkli, že umí do tý vody po břiše furt hupnout. Pak jsme odešli i my. Co bylo dál, nevím, jen najednou dveře našeho pokoje otevřela malá, asi čtyřletá holčička a říká: „Já hledam tetu.“ No když na ni vykoukla psíkova hlava, muselo jí snad dojít, že se teta neproměnila v boxera, ale co vim, děti maj bohatou fantazii.
A pak jsme uzřeli blondýna na baru.  S někym mluvil. Divil se, že ten člověk je lesák. A furt navrhoval zálesáka. On sám se hned pochlubil svym titulem z vejšky a tim, že ho má i v občance. „Jsem pán inženýýýr, jááásný?­“
Jenže pak mu spad jeho vyčesanej zvlhlej kohout, když z něj vypadlo, že jeho žena vydělává víc než von. Vyměk už dávno.
 Ve finále večera se ztratil ženich. Asi spad do bazénu.
Ráno se plazil nějakej muž ve vobleku vedle další supěny a ta mu odpovídala jen ve větách ANO, NE. Ten teda vyměk rychle. Možná mu nezbylo nic jinýho než hup do bazénu.
A všichni ti muži byli mýho věku.  Ani vo jednoho bych si neotřela svou špekatou nožku s oprejskanym lakem na nehtíkách.

Byli to měkkýši. 

Žádné komentáře:

Okomentovat