čtvrtek 1. ledna 2015

A hlavně šťastnej!

Jsou zvláštní oslavy a taky neoslavy a spoustu příležitostí nalezených a zmařených. A naděje a touhy a sny. A realita se svejma zvláštníma bodákama, který umí, co chtěj, a vůbec nejsou ukočírovatelný.
Fascinuje mě, jak vždycky všichni vzhlížej k novému roku. Jestli čekaj růžový prasata, nebo kadilaky s navonějma šoférama. Možná jen hledají to něco. Ale kde je to něco, bůhví. 
Bůh ví.

Alkohol, rachejtle, bum prásk, rozzářené tváře, veliké polibkování. Vobčas i nové páry, které si nad sklenkou (lahví) sektu (sektu s vodkou) slibujou věrnost a věčnou lásku.
Až na věky.

Mnoho silvestrů a oslav příchodu nového roku je jak kolovrátek, který běží, když je strojek namazaný.Kam jste ukryli ten rum? Vy už ho nemáte? To pak možná začne skřípat. Naštěstí Vietnamci  slaví Nový rok jindy. A určitě budou mít i cigára i pivo i rum i víno i okurku a citrony. Abysme se na sebe netvářili kysele. Nebo chybí citron do tequilly.
Dělnický.

A to už předtím dělali všichni zásoby. Paní na pumpě v Chomutově říkala, že dle počtu aut před nákupákem čeká konec světa.
„A to snad ne,“ říkám jí. „Snad budem ještě naživu, ne?“
„Já si koupila kalendář a tam normálně chybí prosinec, to už nebude.“
Hm, tak já čekám místo zlatejch brejlí na to, jestli ten prosinec zase přijde.
A jestli mi zase Jerzy pustí německou hymnu na Nový rok.
Ať je ten nový rok obyčejný.


Žádné komentáře:

Okomentovat